Rg4 raportti

 

 

 

"Osakilpailuvoittoa hakemaan lähtenyt Stefan joutui tyytymään viidenteen sijaan. Stefan nousi kuitenkin yhden sijan Suomen rankinglistalla joten tällä hetkellä hän majailee sijalla 2."

Raportti:
*Palattuani Manilasta, missä sairastin sitkeätä flunssaa lähes koko matkan ajan, tuntui pelini todella tahmealta mutta jo muutaman hyvän harjoituspäivän jälkeen "vanha vire" löytyi ja siksi uskalsin odottaa jopa voittoa Espoon kilpailusta. Alkupelit sujuivat kuitenkin todella tahmeasti ja olin erittäin lähellä karsiutua 16 pelaajan loppupelikierroksilta.

- Alkukierrosten ensimmäinen ottelu Järvenpään Jarkko Honkasta vastaan alkoi takkuisasti ja olin jo 1-4 tappiolla ennen kuin sain pelistä kiinni. Nousin siitä lähes tasoihin(3-4) ja hallitsin peliä selkeästi mutta sitten pelin kulku muuttui jälleen. Kahdessa perättäisessä erässä, tekemistäni turvalyönneistä (maskeista), Honkanen onnistui purkuyrityksissään täydellisesti ja hieman onnekkaastikin kuten hän itsekin ottelun jälkeen totesi. Siitä syystä hän nousi siis 6-3 johtoon. Minä onnistuin vielä voittamaan kaksi seuraavaa erää mutta 5-6 tilanteessa turvalyöntini epäonnistui täysin ja Honkanen putsasi varmasti pöydän.
Lopputulos: 5-7

- Nyt olin sitten pakotettu voittamaan kaksi seuraavaa ottelua jotta loppupelikierroksille avautuisi paikka. Ensimmäisenä vastaan asettui Nokian Ville Valkama ja tässä ottelussa pelasin todella ailahtelevasti. Johdin kuitenkin loppuvaiheessa 6-4 kun Valkama löi helpohkon pallon ohi ja voittoon minulle olisi riittänyt helppo pöydän tyhjennys. Epäonnistuin kuitenkin heti ensimmäisessä lyönnissä ja seuraava pallo jäi "maskiin". Yritin pussitusta hyppylyönnillä mutta epäonnistuin ja hetken kuluttua oltiin 6-6 tilanteessa. Seuraavassa ja ratkaisevassa erässä sain paikan ja tyhjensin pöydän.
Lopputulos: 7-6

- Seuraava vastustajani, Helsingin Mikko Jäntti, tuli ottelemaan paikasta loppupelikierroksille. Jäntti pelasi alun varmasti ja minä pysyttelin vauhdissa mukana. Kisoissa sovellettiin vuoroaloitus-systeemiä ja tässä otelun alkuvaiheessa tyhjennettiin Mikon kanssa pöytää vuorotellen. Ollessani tappiolla 3-4, en saanut palloa pussiin aloituslyönnistä ja Mikko "mursi syöttövuoroni" ja siirtyi 5-3 johtoasemaan. Tämän jälkeen en enää juurikaan virheitä tehnyt samalla kun Mikolla oli epäonnea aloituslyönneissään. Lady Fortuna puolestaan hymyili minulle 5-5 tilanteessa suorittamassani rohkeassa hykkäysyrityksessä jonka ansiosta otin jo kolmannen perättäisen erävoiton siirtyen 6-5 johtoon. Tässä tilanteessa minulla oli kaiken lisäksi oma aloitusvuoro. En kuitenkaan saanut palloa pussiin ja Mikko ryhtyi tyhjentämään pöytää. Kun pöydällä oli enää kolme palloa pussitettavana, hän yllättäen epäonnistui lähes varmassa paikassa ja minulle jäi helppo tehtävä pusittaa jäljellä olevat pallot.
Lopputulos: 7-5

- Neljännessä ottelussani joka oli samalla ensimmäinen loppupelikierros, lähti pelini vihdoin kulkemaan odotetulla tavalla. Vastustaja oli Helsingin Janne Kaipainen ja minä siirryin lähes virheettömällä pelillä 5-2 johtoon. Tämän jälkeen Kaipainen vielä teki kaksi yllättävää virhettä ja minä korjasin hedelmät.
Lopputulos: 7-2.

- Puolivälierässä vastaan asettui Valtteri Virtanen (Jyväskylä) ja pelini tuntui entistä paremmalta. Ottelu pelattiin 9:ään pisteeseen (erävoittoon) ja alkuvaiheessa tein pari todella hienoa lyöntiä ja sitä myöten vaativat pöydän tyhjennykset. Aloituslyönneistäni en sen sijaan onnistunut saamaan joka kerta palloa pussiin samalla kun Virtasen aloitusten onnistumisprosentti taisi olla 100. Sen ansiosta hän pysytteli lähellä ja tilanne oli yhdessä vaiheessa 5-3 minulle. Tämän jälkeen seuraavat aloituslyöntini eivät tuottaneet yhtäkään pallon pussitusta ja Virtanen pelasi samalla virheettömästi siirtyen nopeasti jo 8-5 johtoon.
Pitkän kokemuksen ansiosta minun olisi pitänyt älytä vaihtaa aloituspaikka paljon aikaisemmin mutta tein sen vasta tässä vaiheessa. Aloituksesta tippui heti pallo ja minulle jäi helppo pöydän tyhjennys. Siitä innostuneena pussitin pallo toisensa jälkeen melko kovalla vauhdilla kunnes tuli käsittämätön huolimattomusvirhe ja toiseksi viimeinen pallo (8-pallo) ohi! Pallo kimposi kuitenkin onnekkaasti vaikeaan paikkaan ja Virtanen epäonnistui vallilyönnissään joten pussitin vihaisesti ne kaksi palloa ja selvisin säikähdyksellä. Virtanen oli kuitenkin esittänyt vahvaa peliä edeltävissä erissä joten kun seuraavaksi aloitusvuoro oli hänen, niin arvelin että tässä käy huonosti.
Virtanen tyhjensikin vakuuttavasti pöydän ja otti samalla voiton tiputtaen minut jatkosta.
Lopputulos: 6-9.

Viides sija oli lopulta pettymys kun tavoitteena oli kisan voitto. Päivän vire oli kuitenkin kilpailun loppuvaiheessa sellainen että se olisi hyvinkin voinut riittää voittoon asti. Jos taas ajattelee miltä pelivire tuntui vain viikkoa aikasemmin niin tulos oli ehkä hyväksyttävä. Tasaisuutta ei ollut alussa lainkaan ja voidaan kai sanoa että kone lämpeni pikkuhiljaa sillä paransin peliä koko ajan. Aloituslyönti nousi ratkaisevaan rooliin. Siihen piitää panostaa jatkossa entistä enemmän ja se onkin harjoite-listan kärjessä.

Seuraava kilpailu onkin sitten 8-palloa Järvenpään Blackpool:issa mistä osa-omistaja, Suomen biljardin värikkäimpiä persoonia ja vahva vaikuttaja, Markku Toivonen hiljattain ilmoitti siirtyvänsä muihin projekteihin. Toivotan Markulle kaikkea hyvää jatkossa ja toivottavasti törmäillän vihreän/sinisen veran äärellä vielä jonain päivänä..

Terveisin

Stefan