Saavutukset:

   Kotimaassa                                                   Kansainvälisesti

* 2008
- Suomen mestari (8-pallo)

* 2007
- Summer Check HCP Open Voittaja (9-pallo)
- SM-hopea (9-pallo)

* 2006
- Suomen mestari (9-pallo)
- SM-hopea (8-pallo)

* 2005
- SM-hopea (8pallo)                                      - EM-pronssi (Joukkue) Veldhoeven (Hollanti)
- SM- hopea (Straight Pool)                                  
- SM-pronssi (9-pallo)
- Suomen rankingsarjan voitto

* 2004
- SM-pronssi (joukkue)                                 - 17. sija 8-pallo MM-kilpailut Fujirah (UAE)
                                                                     - 12. Euroopan rankingilla

* 2003
- SM-hopea (8pallo)                                    - 5. sija 9-pallo Eurotour Antwerp (Belgia)
- SM-hopea (9-pallo)                                   - 9. sija Straight Pool EM-kilpailut (Puola)
                                                                    - 9. sija 9-pallo Eurotour Neuwied (Saksa)
                                                                    - 5. sija 9-pallo Eurotour Kortrijk (Belgia)

* 2002
- SM-hopea (8pallo)

* 2001                                                                           
- SM-pronssi (8-pallo)                                 - 17. sija EM-kilpailut (Tsekki)

* 2000
- Suomen mestari (9-pallo)                                 
- SM-pronssi (Straight Pool)

 

        Saavutukset juniorina:
                     
   Junioreiden sarja                                        Miesten sarja

* 1994                                                                    - SM-pronssi (joukkue)

* 1993                                                                           
- Suomen mestari (Straight Pool)                          - 6. sija epävirallinen EM-joukkuekilpailu
- SM-hopea (9-pallo)                                             - SM-pronssi (joukkue)
- EM-pronssi (joukkue)

* 1992                                                                           
- Pohjoismaiden mestari 19v. -sarjassa (9-pallo)  - Suomen mestari (joukkue)
- EM-hopea (joukkue)
- Suomen mestari (9-pallo)

* 1991                                                                           
- Euroopanmestari (3 pelaajan joukkue)              - SM-hopea (9-pallo)
- SM-hopea (8-pallo)                                            - SM-hopea (3 pelaajan joukkue)
- SM-pronssi (9-pallo)

---------------------

* Pelaajaprofiili *

 

Stefan Sellberg

* Syntynyt 01.03.1976

Historia:
Vuonna 1989 joululoman aikana, kaksi kuukautta ennen 14-vuotis syntymäpäiviään Stefan astui ensimmäistä kertaa Vaasalaisen biljardisalin ovesta sisälle ja paluuta ei enää ollut. Snooker oli silloin lajina ja pelin alkeita sekä lyöntitekniikkaa Stefanille opettivat siellä muun muassa Pentti Salo ja Timo Hänninen. Snookerin parissa Stefan ehti viihtyä vain muutaman kuukauden ennen kuin, toukokuussa 1990, Vaasassa avattiin uusi sali (Biljard Palace). Uudessa salissa oli ainoastaan pool-pöytiä ja kokeiltuaan vauhdikkaan luonteista poolia, Stefan tiesi löytäneensä lajinsa. Yksi salin omistajista, Jan Christensen, antoi Stefanille ruotsin huippupelaajilta tuotuja harjoittelumenetelmiä ja eri pelitilanteisiin liittyviä vinkkejä. Kehityksen vauhti oli päätä huimaavaa sillä 1991 vuoden alussa hän voitti nuorempien junioreiden SM-hopeata. Saman vuoden elokuussa vuorossa oli saman sarjan joukkue- Euroopan mestaruus ja pian sen jälkeen myös aikuisten sarjan henkilökohtainen SM-hopea. Kaikki tämä vasta 15-vuotiaana.

Vuosi 1992 alkoi jännittävissä merkeissä sillä palkintona aikuisten SM-hopeasta biljardiliitto kustansi nuorukaisen Ruotsissa pelattavaan Callenge Cup:iin. Stefanin matkaseuralaisina olivat Jan Christensen ja Mika Immonen. Jan oli hyvillä Ruotsin suhteillaan järjestänyt Immoselle kisapaikan. Immonen on tänä päivänä Suomen kautta aikain menestynein pelaaja, mm. Euroopan- ja maailman mestari. 
Osallistujaluettelossa oli sitten suomalaiskaksikon lisäksi koko biljardimaailman kerma ja harjoituspöydillä Stefan kohtasi mm., myöhemmin samana vuonna MM-tittelin voittaneen, USA:n Johnny Archer:in. Itse 128 pelaajan kisassa Stefan voitti ensimmäisen kierroksen ottelunsa ruotsalaispeluria vastaan ja eteni 64 parhaan joukkoon. Toisella kierroksella vastaan asettui luunkova, USA:n sen hetken ranking kakkonen, Kim Davenport. Ottelu meni odotetusti  Davenportille eräluvuin 3-0 (5-2, 5-2, 5-3). Kokemus oli kuitenkin nuorelle pelaajalle huikea kun vielä paikan päällä sai seurata elävien legendojen kuten Efren Reyesin ja Earl Stricklandin otteita. Kilpailun voitti lopulta USA:n Johnny Archer.

Saman vuoden elokuussa edellisvuoden joukkue EM-kulta sai seuraa hopeasta.
Myöhemmin syksyllä kotimaassa tuli vielä aikuisten seurajoukkueiden SM-kultaa (Stefan voitti kisassa kaikki omat ottelunsa), joukkuetovereina Simo Korpela ja Johan Blomqvist. Loppuvuodesta 16-vuotias Stefan kruunattiin vielä 19-vuotiaiden sarjassa 9-pallon Pohjoismaiden mestariksi. Aiemmin syksyllä hän oli jo voittanut saman sarjan Suomen mestaruuden.

Vielä 1993 tuli menestystä sekä ulkomailla että Suomessa mutta tämän jälkeen Stefanin peliura jäi vähitellen tauolle. Lama ja sen myötä voimakkaasti laskenut harrastajamäärä vei lähes kaikki kaupungin biljardisalit konkurssiin. 1994 Stefan kirjoitti ylioppilaaksi ja pian sen jälkeen hän astui 11 kuukaudeksi Suomen armeijan palvelukseen. Tämän seurauksena hän voi tituleerata itseään rannikkojääkäri- alikersantiksi.

Paluu kilpakentille:

Tauko, joka kesti kolmisen vuotta, tuli päätökseen vuonna 1996 hyvin pitkälti erään ulkopuolisen henkilön ansiosta. Teemu Nikula, joka itse oli vasta aloitteleva kyky, otti Stefaniin yhteyttä tarkoituksena löytää itselleen kovan vastustajan. Nikula suorastaan veti hänet takaisin biljardin pariin ja tästä Stefan saa olla Teemulle ikuisessa kiitollisuuden velassa.
Muutaman kuukauden harjoittelun päätteeksi kaverukset matkasivat joulukuussa 1996 Helsinkiin ja siellä pelattaviin Straight Poolin SM-kilpailuihin. Stefanille tämä paluu kilpakentille oli raaka. Kaksi perättäistä tappiota ja kisoista ulos. Teemu sen sijaan pelasi tässä kansallisessa debyytissään ennakkoluulottomasti ja otti muutaman päänahan. Jostain Stefanin oli kuitenkin aloitettava ja seuraava kisa näytti jo että paluu oli kannattanut..

Tammikuussa 1997 oli vuorossa SM-osakilpailu Turussa ja paikalla oli taas koko Suomen kärki.
Tässä kisassa Stefan eteni jo välierävaiheeseen vakuuttavin ottein ennen kuin vähäinen kilpailukokemus näyttäytyi tappion muodossa. Ottelussa kolmannesta sijasta vire löytyi jälleen ja lopputulos tässä yli 60 pelaajan kisassa oli 3. sija.

Seuraavat vuodet Stefan vakiinnutti paikkansa maamme kärjen tuntumassa. Lopullinen läpimurto ja paluu mitalikantaan tuli vuonna 2000, 9-pallon Suomen mestaruuden merkeissä. Loppuottelu Stefanin hyväksi murskaluvuin 9-0. Tämä tiesi paikkaa maajoukkueeseen eli seuraavan vuoden EM-kisoihin. 

Kansainvälinen menestys:

Vuosi 2003 voidaan pitää, kansainvälisen menestyksen kannalta, Stefanin parhaimpana tähän mennessä. Alkuvuodesta hän matkasi ensimmäistä kertaa Eurotour -osakilpailuun  missä koko Euroopan kärkikaarti oli paikalla. Matkan tarkoituksena oli lähinnä hakea kansainvälistä tuntumaa ennen tulevia EM-kisoja eikä odotuksetkaan olleet korkealla mutta toisin kävi. Stefan sijoittui tässä 128 pelaajan kisassa peräti viidenneksi. Tästä innostuneena hän jatkoi kiertueella ja saavutti vielä samana vuonna pari huippusijoitusta. Hän oli yhdeksäs Saksan Neuwiedissä (180 pelaajaa) ja viides jälleen Belgiassa, tällä kertaa Kortrijkin kaupungissa (155 pelaajaa). Näiden sijoitusten myötä Stefan nousi Euroopan rankinglistalla kohisten ja keväällä -04 hän oli parhaimmillaan kyseisen listan 12.
Tämä tapahtui juuri ennen tärkeitä MM-valintoja ja Stefan pelasikin siitä johtuen samana vuonna sekä Taiwanin 9-pallon MM-kisoissa että myöskin Arabiemiirikuntien 8-pallon MM-kisoissa.
Näissä kisoissa sai toden teolla ottaa mittaa maailman huippupelaajista ja Stefan sai todeta ammattilaisten tason todella kovaksi. Taiwanissa hän ei edennyt lohkovaiheesta loppupeleihin mutta sai kuitenkin kovan päänahan Japanin mestarilta. 8-pallon MM-kisoissa hän saavutti kelvollisen 17. sijan.

Kahden MM-kisan lisäksi Stefan on neljästi edustanut Suomea Euroopan mestaruuskisoissa.   

Katse tulevaisuudessa:

Vuonna 2006 Yhdysvalloissa alkanut 8-pallon International Pool Tour antaa biljardia tosissaan pelaaville ensimmäistä kertaa koskaan mahdollisuuden saavuttaa kunnon ammattilaisurheilijan tienestit. Kiertueen perustanut organisaatio ja sen keulahahmo, miljardööri Kevin Trudeau, lupaa tuleville vuosille tuntuvat palkintosummat. Kiertueella kilpailee vuosittain 150 pelaajaa, miehiä ja naisia, 50 pelaajan vaihtelevuudella. Loppuvuodesta vedetään viiva sadan parhaan kohdalla siten että he jatkavat seuraavana vuonna.
Loput pelaajat (50) sekä  200 ”ulkopuolista”, ankaran karsintajärjestelmän kautta paikkansa ansainneet, pelaavat yhdessä yhden ison karsintakisan. Tästä joulukuisesta 250 pelaajan kisasta 50 parasta pääsee mukaan seuraavalle vuodelle. Osa kiertueen kilpailuista ovat myös ns. avoimia ja niihin otetaan lisää pelaajia ankaraa karsintajärjestelmää käyttäen

Stefanin tähtäimessä on paikka ensi vuoden kiertueelle ja sitä kautta hän toteuttaisi sen, mistä hän on haaveillut jo viidentoista vuoden ajan, eli ammattilaisurheilijan uran.